Okt 172014
 

feministfika

FEMINISTFIKA vill bidra till ett levande och brett feministiskt samtal där alla är välkomna att delta. Fika serveras tillsammans med intressanta föredrag och arrangemang knutna till jämställdhet och feminism, på olika platser i Gävle.
Huvudarrangör för Feministfika är Kvinnojouren Blåklockan och Tjejjouren Vulcana.
Alla är välkomna!

 

FEMINISTFIKA på Sveriges Fängelsemuséum Tis 11/11 kl 18.30

Kvinnan som gärnings”man”

– Könsskillnader i brott och straff genom tiderna.Kvinnors och mäns brottslighet har länge skiljt sig åt när det gäller antal brott och vilka slags brott som begås. Historiskt skiljde sig även straffen åt mellan könen, även när det var samma brott de skulle straffas för. Vad säger oss dessa skillnader mellan könen om samhällets normer och maktstrukturer, både igår och idag? Vi lyssnar på ett föredrag kring könsskillnader i brott och straff genom tiderna, fikar och diskuterar med Katarina Kallings och Desirée Kjellberg på Sveriges Fängelsemuseum.

Fikabidrag (inkluderar kaffe / te och fikabröd): 20 kr
Varmt välkomna!
Hälsar Sveriges Fängelsemuséum, Kvinnojouren Blåklockan och Tjejjouren Vulcana

 

FEMINISTFIKA på Gävle Konstcentrum Torsdag 11 december 18.00

Visning av regissören och konstnären Ştefan Constantinescus utställning: Nyanser av kärlek. I utställningen visas filmer som på olika sätt ställer oss som betraktare inför moraliska dilemman. Filmerna närmar sig ämnen som våld, privatliv och förhållanden. Visningen övergår sedan i samtal och fika.

Fika finns till försäljning på Bistro Silvanum i samma hus.
Varmt välkomna!
Hälsar Silvanum, Kvinnojouren Blåklockan och Tjejjouren Vulcana

Gå in på Facebook och gilla gruppen:  ”Feministfika”  Gävle, Sweden Community – för mer information om kommande feministfikor.