Jan 282016
 

Lördagen den 12:e mars kl 10.00 samlas vi i Kvinnojouren Blåklockans lokaler för årsmöte. Mötet beräknas ta ca två timmar och efter det äter vi lunch* tillsammans.

Årsmöteshandlingar finns tillgängliga i våra lokaler för dig som är intresserad av att läsa innan mötet. Hör av dig i förväg så att vi säkert vet att vi kan ta emot dig.

Motioner skickas till eva@amborn.se och ska vara styrelsen tillhanda senast den 5 februari 2016.

Nomineringar till nya styrelseledamöter skickas till valberedningen gerdin.elin@gmail.com

Anmäl närvaro till helena.hagglund@blaklockan.com eller 026-511121 senast måndagen den 7 mars. Uppge ditt namn och kom ihåg att berätta om du är allergisk mot något eller av annan anledning äter specialkost.

OBS! För att vara röstberättigad krävs att du har betalat in din medlemsavgift innan mötets början. 200:- sätter du in på bankgiro 261-1721.

*Lunchen blir knytisbuffé. Du som vill får gärna ta med dig din favoritmaträtt/ – dessert. Maila kvinnojouren@blaklockan.com  för att berätta vad du tar med dig, så vi kan samordna maten på ett bra sätt.

Varmt välkommen!

Jan 282016
 

Vi fortsätter med sopplunch som vanligt sista torsdagen varje månad. Precis som tidigare är det vegetarisk soppa med bröd, samt kaffe och kaka för 25 kr. Men nytt för i år är att vi kommer att göra en insamling vid varje sopplunch till olika verksamheter som jobbar för att stödja kvinnor och barn och som vi upplever jobbar på liknande grunder som vi.

25 februari samlar vi till Kvinna till kvinna. För att sända en gåva till Kvinna till kvinna klicka här.
31 mars samlar vi till Flicka. För att sända en gåva till Flicka klicka här.
28 april samlar vi till Gatubarn i Nepal. För att sända en gåva till Gatubarn i Nepal klicka här.
26 maj samlar vi till ECPAT. För att sända en gåva till ECPAT klicka här.

Tillsammans gör vi skillnad.

Jan 282016
 

Välkommen att delta i Internationella kvinnodagen med Kvinnojouren Blåklockan och Tjejjouren Vulcana i samarbete med Gävle Konstcentrum. För tredje året i rad välkomnar vi er att delta i en feministisk manifestation med krav att de strukturella och globala förtrycket mot kvinnor och flickor upphör! Precis som tidigare år förs kravet fram på Stortorget i Gävle i form av dansen Break the Chain som ALLA inbjuds att delta i. Ni som befinner er på andra platser i Gävle, Sverige eller Världen dansar helt enkelt där ni är så följs vi alla åt i en flashmob kl 17.00. Ni som vill vara med och dansa med oss på torget samlas där kl 16.50. Det går självklart bra att delta som åskådare också.

Kvällen fortsätter på Silvanum. För nästan exakt hundra år sedan enades Sveriges kvinnor i en stor manifestation för fred. Närmare 89 000 kvinnor undertecknade gemensamt en resolution mot första världskriget och möten där denna lästes upp hölls på 343 platser i landet. Evenemanget har kommit att kallas kvinnornas fredssöndag. Inspirerade av kvinnorörelsen 1915 har en nationell arbetsgrupp bildats och tillsammans med representanter från freds-, miljö-, antirasistiska- samt feministiska rörelser kommer man under ledning av Stina Oscarson att ta fram ett dagsaktuellt manifest som kommer att läsas upp på 8:e mars firanden i hela landet. Manifestet är partipolitiskt obundet. Gruppen bakom manifestet uppmanar firanden runt om i landet att ansluta sig.

Blåklockan och Vulcana har i samarbete med Gävle konstcentrum kommit fram till att arrangera ett kommenterade och reflekterande kvällsprogram som svarar på innehållet i manifestet. Arbetsförslaget är att manifestet läses upp och sedan kommenteras på olika sätt. Det kan vara konstnärliga kommentarer i form av ex musikaliska framträdanden eller mikroföreläsningar och tal. Vår önskan är att alla som vill fira internationella kvinnodagen i Gävle ska komma och ta del av programmet på Silvanum.