Kom och gör skillnad med oss!

Vill du engagera dig för att hjälpa våldsutsatta kvinnor och barn? Drömmer du om ett samhälle fritt från våld? Vill du göra skillnad?
Engagera dig ideellt i Kvinnojouren Blåklockan! Vi söker just nu kassör och styrelseledamöter.
Lämna din intresseanmälan, och ställ eventuella frågor till: valberedning2017kvinnojouren@gmail.com

Sista datum att lämna intresseanmälan: 12 mars

Continue Reading

Nu är nya hemsidan här!

Så var då den nya sidan äntligen på plats, den ska under våren fyllas på med massor av intressant läsning. Men basen finns nu på plats. Välkomna in och kika runt, missa inte att vi bland annat har en kalender på sidan numer så att ni lättare ska kunna hålla reda på stormöten och soppluncher och annat skoj som anordnas under året. Vi har även denna blogg som ska få lite mer tid och kärlek än den förra.

Välkomna till vår nya hemsida!

Continue Reading

Sopplunch!

Nu på torsdag den 25 januari kör vi igång med våra soppluncher på jouren igen. Det ska bli så trevligt! För visst händer det något med oss människor när vi träffas över en god måltid? Soppan tillreds som alltid av Lena som tycks ha oändligt med recept på goda vegetariska soppor. Det serveras även kaffe eller te samt kaka, detta till en kostnad av 30 kr. Man kan välja att betala kontant på plats eller via vår Swish: 123 189 84 69.

Hoppas vi ses!

Bildkälla hittar du här!

 

 

Continue Reading

Ny hemsida på väg!

Som ni märkt så är det ovanligt tyst här på vår hemsida sedan en tid tillbaka. Det beror på att vi är i process att ta fram en ny hemsida, vi har även en ny logga och två tjejer som blir våra symboler framöver. Under tiden som vi jobbar vidare med det nya så sker främst våra uppdateringar via vår sida på FB (Klicka på länken för att hitta till sidan).

 

skärmdump

 

På bilden här ovanför får ni ett smakprov på hur den nya hemsidan kommer att se ut.

(Inlägg från 30 oktober 2017)

Continue Reading

8 Februari startar vår nya utbildning!

Kvinnojouren Blåklockan och Tjejjouren Vulcana söker nya jourkvinnor och jourtjejer. Vi riktar oss till sig som är kvinna eller tjej* och feminist och som är intresserad av att utbilda dig och sedan bli en del av vår ideella verksamhet.

Hos är du med och kämpar för kvinnors, tjejers och barns rättigheter. Till kvinnojouren vänder sig främst kvinnor som är eller har varit utsatta för våld av en partner. Tjejjouren har kontakt med unga kvinnor och tjejer med liknande problematik, men där är bredden lite större och samtalen kan handla om allt från mens och preventivmedel till våldtäkt, incest och självskadebeteende.
Under utbildningen tar vi upp sådant som mäns våld mot kvinnor, våld i samkönade relationer, barn som upplever våld, feminism, genus, systerskap, samtalsmetodik, praktiskt arbete på jouren, ätstörningar, självskadebeteende med mera.

Låter det som något för dig? Anmäl dig då till vårens utbildning! Vi kommer att träffas vid 11 tillfällen kvällstid under våren med start 8 februari 2017. Innan utbildningen drar igång så bjuder vi in till en infoträff måndagen den 16 januari 2017 kl 19. Hör av Dig så berättar vi mer!

Eftersom vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet har vi alltid ett samtal efter utbildningen där vi tillsammans utvärderar din insats och du får besked om du är antagen som jourkvinna/jourtjej.

Maila kvinnojouren@blaklockan.com eller team@vulcana.se för mer information. Du kan också nå oss på telefonnummer 026 – 51 11 21.

*kvinna/tjej är den som själv definierar sig så.

(Inlägg från 19 december 2016)

Continue Reading