Nu kan du anmäla dig till Tjejernas Sommarläger 2024!

För andra året i rad har vi i Tjejjouren Vulcana möjlighet att erbjuda ett sommarläger för tjejer, det här året för tjejer mellan 14-17 år i Gävle! 🌞

Vi kommer tillsammans med lägrets deltagare att samlas varje dag i Brunnsviks folkhögskolas lokaler centralt i Gävle där vi kommer att tillbringa fem dagar tillsammans med massor av roliga aktiviteter. Förutom vanliga sommaraktiviteter kommer vi även ha övningar i skrivande, självförsvar, måla graffiti, pyssla, dansa, snacka, köra peppiga pass i grupp med olika teman samt ordna mat och fika tillsammans. Vi som leder lägret hoppas att du som deltar går från sista lägerdagen peppad och stärkt samt med fina sommarminnen och nya vänner!

👉 Datum: mån-fre v. 26 (24-28 juni) 09.00-15.00.

👉 Lägret är helt kostnadsfritt och har begränsat antal platser, först till kvarn gäller vid anmälan.

👉 Anmälan görs via detta formulär. Anmälan bekräftas sedan av någon av våra lägerledare till vårdnadshavare via telefon.

Har du frågor eller funderingar om lägret eller anmälan är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi går att nå på:

vulcana@blaklockan.com (e-post)

vulcana.jouren (snapchat)

tjejjourenvulcana (instagram)

Vill du prata direkt med en av lägrets ledare, ringer du Kvinnojouren Blåklockans telefontid 026-51 11 21 vardagar 09.00-10.00 och frågar efter Agnes.

Hoppas att vi ses i sommar! 💜

*med “tjej” menar vi dig som själv identifierar dig som tjej.

**vi vänder oss till dig som är född år 2007-2010.

Frågor & svar

Vilka är Tjejjouren Vulcana?

Tjejjouren Vulcana är en fristående del av föreningen Kvinnojouren Blåklockan och har varit aktiv i omgångar sedan 1999. Tjejjouren Vulcana finns till för tjejer som behöver någon att prata med, och erbjuder stöd via chatt, mejl, sociala medier och fysiska stödsamtal. Jourens roll är också att på olika sätt stärka och stötta tjejer som grupp i samhället, liksom lyfta tjejers rättigheter. Tjejjourens Vulcanas ideella jourtjejer och anställda kurator arbetar också med bland annat informationsföreläsningar, aktiviteter, fritidsgårdsgrupp och lägerverksamhet för tjejer/unga kvinnor. Bilder från förra årets sommarläger och mycket mer hittar du på tjejjourens instagram.

Vilka vuxna leder och finns till på plats under sommarlägret?

Som ledare på heltid under lägerveckan arbetar två socionomer med bakgrund i tjej- och ungdomsjoursrörelsen, varav en (Agnes) till vardags arbetar som kurator på Tjejjouren Vulcana. Under veckan är också två ideellt engagerade jourtjejer med. Även olika workshopledare, från bland annat Dramamera och Klotterklungan är med och håller i olika pass under dagarna och under veckan får lägret besök av kvinnliga fältare från Gävle kommun. Personal från Kvinnojouren Blåklockan hjälper också till.

Kostar lägret något?

Lägret är gratis för alla deltagare och vi bjuder på lunch och fika. Kontakta oss om du har svårt att delta på grund av att du behöver betala för att resa till lägerlokalen eller har andra ekonomiska hinder för att delta, så ser vi om vi kan hjälpa till med det på något sätt.

Hur är lägret anpassat efter funktionsvariationer?

Vi strävar efter att i så stor utsträckning som möjligt anpassa lägerverksamheten efter olika tjejers behov och förutsättningar. I anmälningsformuläret finns möjlighet att fylla i om det är något särskilt vi ledare kan göra för att underlätta för ditt lägerdeltagande. Lokalerna på Brunnsviks Folkhögskola erbjuder tillgänglig entré och har tillgänglighetsanpassad toalett.

Snart kan du läsa mer om Tjejjouren Vulcana här!

Så länge kan du hålla dig uppdaterad via deras Instagram-sida

Updating…
  • No products in the cart.