Kvinnojouren Blåklockan erbjuder skyddat boende för kvinnor som utsatts för våld i nära relationer och medföljande barn. För oss är det väldigt viktigt att kvinnor och barn som bor i vårt skyddade boende känner sig trygga och får det stöd de behöver.

Vi har utbildad personal med mångårig erfarenhet av att arbeta med våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Vi erbjuder kontinuerliga stödsamtal, hjälp med myndighetskontakter, praktiskt stöd, bostadsansökningar, barnpassning med mera. Vi har beredskapstelefon dygnet runt för kvinnorna på det skyddade boendet. Det finns också möjlighet till samtalsstöd för kvinnan med fokus på att bearbeta våldet, såväl individuellt som i gruppverksamhet. Kvinnorna som bor hos oss har en kontaktperson under boendetiden som även är socialtjänstens kontakt.

Vi upprättar en genomförandeplan med utgångspunkt i uppdraget från placerande socialtjänst. För oss är det viktigt med god samverkan och regelbundet återkoppling med placerande socialtjänst.

Vi har ett kollektivt boende som håller hög nivå, med plats för två kvinnor och medföljande barn. Det finns också stora gemensamma utrymmen med kök, vardagsrum och lekrum. De boende delar på ett badrum med tvättmöjligheter.

Vi erbjuder ett startkit till de som kommer tomhänta bestående av schampo, balsam, duschcreme, deodorant, tandborstar och tandkräm och hårborste. Vid behov har vi även reservkläder. Möjlighet finns att lägga ut och fakturera i efterhand om det behövs, tex. för ytterkläder, övriga kläder, mediciner m.m. Ingenting är omöjligt hos oss så länge vi är överens.

Vårt kansli och vår samtalsmottagning finns i samma lägenhet.

Vi kan tyvärr inte ta emot kvinnor med aktivt missbruk eller med svår psykisk ohälsa.

 

 

Updating…
  • No products in the cart.