Hem / Tjejjouren Vulcana
För andra året i rad har vi i Tjejjouren Vulcana möjlighet att erbjuda ett sommarläger för tjejer, det här året för tjejer mellan 14-17 år i Gävle! 🌞
Vi kommer tillsammans med lägrets deltagare att samlas varje dag i Brunnsviks folkhögskolas lokaler centralt i Gävle där vi kommer att tillbringa fem dagar tillsammans med massor av roliga aktiviteter. Förutom vanliga sommaraktiviteter kommer vi även ha övningar i skrivande, självförsvar, måla graffiti, pyssla, dansa, snacka, köra peppiga pass i grupp med olika teman samt ordna mat och fika tillsammans. Vi som leder lägret hoppas att du som deltar går från sista lägerdagen peppad och stärkt samt med fina sommarminnen och nya vänner!
👉 Datum: mån-fre v. 26 (24-28 juni) 09.00-15.00.
👉 Lägret är helt kostnadsfritt och har begränsat antal platser, först till kvarn gäller vid anmälan.
👉 Anmälan görs via detta formulär. Anmälan bekräftas sedan av någon av våra lägerledare till vårdnadshavare via telefon.
Har du frågor eller funderingar om lägret eller anmälan är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi går att nå på:
vulcana@blaklockan.com (e-post)
vulcana.jouren (snapchat)
tjejjourenvulcana (instagram)
Vill du prata direkt med en av lägrets ledare, ringer du Kvinnojouren Blåklockans telefontid 026-51 11 21 vardagar 09.00-10.00 och frågar efter Agnes.
Hoppas att vi ses i sommar! 💜
*med “tjej” menar vi dig som själv identifierar dig som tjej.
**vi vänder oss till dig som är född år 2007-2010.
Vilka är Tjejjouren Vulcana?
Tjejjouren Vulcana är en fristående del av föreningen Kvinnojouren Blåklockan och har varit aktiv i omgångar sedan 1999. Tjejjouren Vulcana finns till för tjejer som behöver någon att prata med, och erbjuder stöd via chatt, mejl, sociala medier och fysiska stödsamtal. Jourens roll är också att på olika sätt stärka och stötta tjejer som grupp i samhället, liksom lyfta tjejers rättigheter. Tjejjourens Vulcanas ideella jourtjejer och anställda kurator arbetar också med bland annat informationsföreläsningar, aktiviteter, fritidsgårdsgrupp och lägerverksamhet för tjejer/unga kvinnor. Bilder från förra årets sommarläger och mycket mer hittar du på tjejjourens instagram.
Vilka vuxna leder och finns till på plats under sommarlägret?
Som ledare på heltid under lägerveckan arbetar två socionomer med bakgrund i tjej- och ungdomsjoursrörelsen, varav en (Agnes) till vardags arbetar som kurator på Tjejjouren Vulcana. Under veckan är också två ideellt engagerade jourtjejer med. Även olika workshopledare, från bland annat Dramamera och Klotterklungan är med och håller i olika pass under dagarna och under veckan får lägret besök av kvinnliga fältare från Gävle kommun. Personal från Kvinnojouren Blåklockan hjälper också till.
Kostar lägret något?
Lägret är gratis för alla deltagare och vi bjuder på lunch och fika. Kontakta oss om du har svårt att delta på grund av att du behöver betala för att resa till lägerlokalen eller har andra ekonomiska hinder för att delta, så ser vi om vi kan hjälpa till med det på något sätt.
Hur är lägret anpassat efter funktionsvariationer?
Vi strävar efter att i så stor utsträckning som möjligt anpassa lägerverksamheten efter olika tjejers behov och förutsättningar. I anmälningsformuläret finns möjlighet att fylla i om det är något särskilt vi ledare kan göra för att underlätta för ditt lägerdeltagande. Lokalerna på Brunnsviks Folkhögskola erbjuder tillgänglig entré och har tillgänglighetsanpassad toalett.
Så länge kan du hålla dig uppdaterad via deras Instagram-sida
Kvinnojouren Blåklockan är en ideell feministisk förening som sedan 1980 arbetat med att stötta våldsutsatta kvinnor och barn, genom att erbjuda stödsamtal och hjälp i kontakter med myndigheter. Tjejjouren Vulcana, som är en autonom del av jouren, erbjuder bland annat stöd via sin chatt samt samtalsstöd till unga tjejer. Vi arbetar också förebyggande med olika informationsinsatser och opinionsbildning. Nu behöver vi en samordnare till tjejjouren Vulcana för ett vikariat fram till och med juni 2027, eventuellt längre.
Hos oss har du en möjlighet att göra skillnad i arbetet för ett jämställt samhälle fritt från våld. Som samordnare på tjejjouren har du din huvudsakliga arbetsplats på vår tjejjour, där du i hög utsträckning arbetar med vårt våldsförebyggande arbete, att skapa och hålla föreläsningar, bygga nätverk och samverka med andra aktörer samt hålla i stödsamtal utifrån aktuell målgrupp. Du ansvarar även för våra volontärer. Arbetet är i hög grad utåtriktat och kräver pedagogisk kunskap.
Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller annan akademisk examen om minst 180 hp som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete med våld och stödsamtal samt erfarenhet av arbete med unga.
Vi ser gärna att du:
● har intresse för, och kunskap om, genus- och normfrågor
● är initiativrik, trygg och stabil
● har goda kunskaper om och vana vid att hantera sociala medier,
webbhantering och marknadsföring
● är flexibel och lyhörd inför förekommande arbetsuppgifter inom verksamheten
● har erfarenhet av utåtriktat arbete.
● har erfarenhet av utåtriktat arbete.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Meriterande är om du har erfarenhet från en fristående, ideell förening eller annan arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten.
Vi erbjuder dig olika förmåner såsom till exempel friskvårdsbidrag och kompetensutveckling.
● Sysselsättningsgrad: Heltid
● Anställningsform: Visstidsanställning
● Tillträde: Efter överenskommelse
● Löneform: Månadslön
● Arbetstid: I huvudsak förlagd till dagtid, viss kvälls- och helgtjänstgöring kan
förekomma
● Utdrag ur misstanke- och belastningsregister krävs
Har du frågor om vår verksamhet eller om tjänsterna?
Kontakta vår verksamhetsledare, madelene.stoop@blaklockan.com och läs mer på vår hemsida: https://blaklockan.com/om-blaklockan/
Skicka din ansökan, med personligt brev och CV, till madelene.stoop@blaklockan.com senast 2025-06-02. Intervjuer sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.